Visie:
We verlangen vrijwel allemaal naar een relatie waarin we ons geborgen en veilig voelen. Een relatie die vervult, inspireert, uitdaagt en doet groeien. We hebben veel over voor een goede relatie en doen vaak erg ons best. Desondanks gaat het regelmatig mis en eindigt dat wat hoopvol is begonnen in strijd, verwijten en afstandelijkheid. Het klinkt misschien vreemd, maar liefdevol in relatie zijn kun je leren.

Intake:
in dit kennismakingsgesprek brengen we jullie situatie in kaart. Het wordt helder wat er speelt en wat de dynamiek tussen jullie is. Ik deel vervolgens mijn bevindingen, doe een behandelvoorstel en geef een indicatie van de aard en duur van de behandeling.

Behandeldoelen:
Behandeldoelen kunnen zijn: minder ruzie, gevoeliger leren zijn, meer nabijheid, verlangens voelen en uiten, trauma, verlies en heftige gevoelens verwerken, overeenstemming bij het opvoeden van de kinderen, gezonde seksualiteit.
 
  Therapie:
De therapie begint met het begrijpen en inzichtelijk maken van jullie reactiepatronen. Later in de therapie werken we aan het ontwikkelen van verbondenheid en betrokkenheid bij elkaar. Bij relatietherapie maak ik met name  gebruik van Emotionally Focused Therapy (EFT); een methode gericht op het bevorderen van emotionele ontvankelijkheid, de sleutel tot duurzame liefde. Naast gesprekstechnieken maak ik gebruik van gestalttechnieken, lichaamswerk en meditatie. Jullie krijgen huiswerkopdrachten en oefeningen die jullie zowel individueel als samen kunnen doen. Gedurende het verloop van de therapie kan het nodig zijn om individuele gesprekken te voeren.

Frequentie en afsluiting:
De therapie start bij voorkeur wekelijks. Later kan dit naar 2 keer per maand worden teruggebracht.  Meestal zijn we het eens over het moment van afsluiten van de behandeling en zijn de behandeldoelen behaald. Jullie kunnen beter met elkaar praten, er is meer intimiteit, nabijheid en waardering voor elkaar.